• Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa

ΜΑΛΙΑ

Τα Νέα Μάλια αξίζει να αποτελέσουν σημείο επίσκεψης κατά την διαμονή σας στην Κρήτη, καθώς ο συνδυασμός πλούσιου πολιτισμού και ήσυχης ατμόσφαιρας ανοίγει τις πύλες στις μεγαλύτερες περιοχές των νησιών, με εκδρομές μέσω στεριάς ή θάλασσας.

Εξερευνήστε την ιστορική πλευρά της πόλης και επισκεφτείτε το τρίτο μεγαλύτερο Μινωικό Παλάτι στα Μάλια, στην Κνωσό. Το παλάτι καλύπτει μια περιοχή 7.500 τετραγωνικών μέτρων και θεωρείται ότι ο τρίτος γιος του Δία βασίλευε σε αυτό. Όταν επισκεφτείτε το παλάτι, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το μικρό μουσείου του αρχαιολογικού τόπου, στο οποίο υπάρχουν ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και φωτογραφίες, καθώς και μια μακέτα που δείχνει πώς έμοιαζε το παλάτι το 1900 πΧ.

Εάν ενδιαφέρεστε για κάτι παραπάνω από την ιστορία, μπορείτε πάντα να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, τις αμμώδεις παραλίες, να πάτε για βαρκάδα, για καταδύσεις και να εξερευνήσετε τα θαύματα του ελληνικού βυθού, να ψωνίσετε σουβενίρ στην παραλία ή να πάτε για περίπατο στο γραφικό χωριό με τα στενά σοκάκια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.