• Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στη βόρεια πλευρά της Κρήτης βρίσκεται μία από τις πιο μεγάλες, δημοφιλείς και δραστήριες πόλεις, το Ηράκλειο.

Το Ηράκλειο αποτελεί κοσμοπολίτικο κέντρο που αποτελείται από μεγάλα αστικά κέντρα. Η πόλη φιλοξενεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, καθώς συρρέουν στα πολλά ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά και στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Πολιτισμού, το οποίο αποτελεί τρίμηνο φεστιβάλ εορτασμού τη τέχνης και του πολιτισμού με μουσική, χορό και θέατρο.

Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ιστορικά αξιοθέατα του Ηρακλείου, όπως το Ενετικό Λιμάνι, το οποίο χτιζόταν από το 1523 μέχρι το 1540 και το κέντρο της παλιά πόλης που αποτελούν απλά μια σταγόνα στον ωκεανό των αξιοθέατων και επιτρέπουν στον επισκέπτη να ρίξει μια ματιά στο παρελθόν της πόλης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου διηγείται τις ιστορίες του Μινωικού πολιτισμού με τις εκθέσεις, τα Ενετικά τείχη των 4,5 χμ χρονολογούνται από το 1462 και χρειάστηκαν εκατό έτη για να χτιστούν και το Φρούριο Κούλες βρίσκεται στην είσοδο του Ενετικού λιμανιού.

Ένα άλλο αξιοθέατο με αξεπέραστη ομορφιά είναι η μαρμάρινη Κρήνη Μοροζίνι – ένα διακοσμητικό Ενετικό συντριβάνι που χτίστηκε το 1628, βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και αναπαριστά τέσσερα λιοντάρια που πετούν νερό από τα στόματά τους.

Στην καρδιά της πόλης, δίπλα στην αγορά, βρίσκεται η Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών. Η βασιλική κρύπτη μονού διαδρόμου αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα, χτίστηκε στα 1600 και αποτελεί το σπίτι έξι μοναδικών έργων του Μιχαήλ Δαμασκηνού που ήταν ζωγράφος και κορυφαία μορφή της Κρητικής Σχολής. Η εκκλησία τοποθετείται στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, με πολλές καφετέριες που αξίζει κανείς να ανακαλύψει, διάφορους ανοιχτούς χώρους και χιλιάδες περιστέρια τα οποία ταΐζουν οι επισκέπτες καθημερινά.