• Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa
  • Ikaros Beach Resort & Spa

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη – ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου και το μεγαλύτερο νησί τη Ελλάδας – με την ελληνική γοητεία που αποπνέει, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από κοντινούς και μακρινούς προορισμούς κάθε ημέρα. Οι ακτές τις Κρήτης αποτελούν μια αγκαλιά πολλών χιλιομέτρων, με ακτές που φωλιάζουν στα κρυστάλλινα γαλάζια νερά του Κρητικού και Λιβυκού Πελάγους, ενώ το ηπειρωτικό κομμάτι του νησιού χωρίζεται στις τέσσερις περιοχές του Ηρακλείου, του Λασιθίου, του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας του νησιού και του ευχάριστου, θερμού μεσογειακού κλίματος με ήπιους χειμώνες, όπου χιονίζει μόνο στα βουνά, οι πεδιάδες και οι λόφοι αποτελούν το σπιτικό της κρητικής κουζίνας, καθώς το γόνιμου έδαφός της παράγει πλούτο αγαθών. Ενώ τα ελαιόδεντρα, οι συκιές, οι αχλαδιές, οι αμυγδαλιές, οι καστανιές, οι χαρουπιές και τα εσπεριδοειδή προσδίδουν αγροτική αξία στο νησί, η Κρήτη αποτελεί πατρίδα της κρητικής καμπανούλας, ενός από τα 2000 είδη φυτών του νησιού, ένα φυτό που συναντάται μόνο στην Κρήτη και πουθενά αλλού.

Η Κρήτη είναι ένας περίτεχνος καμβάς με φυσικούς και αρχαίους θησαυρούς και πολυσύχναστα σοκάκια και έχει μεγάλη πολιτισμική σημασία για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί πατρίδα κληρονομιάς, μοναδικών αξιοθέατων, ιστορίας, πλούσιων πόρων και παραδόσεων. Η Κρήτη έχει εξαιρετική κουζίνα με νόστιμες σπεσιαλιτέ όπως τα τυροπιτάκια, τα σιουφιχτά μακαρόνια, το απάκι και τα σαλιγκάρια με δεντρολίβανο, ενώ οι γλυκοί πειρασμοί περιλαμβάνουν τα σκαλτσούνια, τη σφακιανή πίτα με μέλι και τα ξεροτήγανα.
Ο ρυθμός της Κρήτης εντοπίζεται στις παραδοσιακές φορεσιές, στους ήχους της τρίχορδης Κρητικής λύρας και σε έναν από τους πολλούς παραδοσιακούς χορούς της, όπως ο συρτός, το πεντοζάλι και η σούστα.

Τα αρχαία αξιοθέατα του νησιού αποτελούν προορισμό θαυμαστών της ιστορίας, καθώς ακόμα μπορεί να αισθανθεί κανείς τον παλιό μύθο του μινωικού πολιτισμού στα χαλάσματα και σε άλλα αξιοθέατα μεγάλης πολιτισμικής σημασίας, όπως το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού,το Παλάτι της Φαιστού και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, ενώ οι παλιές πόλεις των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου ενδείκνυνται για αξιομνημόνευτους περιπάτους.

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς της παραλίες της Κρήτης είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ οι αμμώδεις ακτές του νησιού περιμένουν τους παραθεριστές, τους κολυμβητές και όσους αναζητούν την περιπέτεια.